حمله هوایی ارتش صهیونیستی به محل اسکان آوارگان در شهر غزه انتقاد نماینده مجلس به کمیسیون ماده ۵ استانداری خراسان رضوی؛ مصوبه ساخت و ساز در ارتفاعات مشهد تخلف است بمباران یک منطقه صهیونیست نشین توسط جنگنده اسرائیلی ! کاخ سفید اذعان کرد: ترامپ خواهان مذاکره با ایران است استعفای معاون وزير كشور از سمتش پذیرش استعفای ظریف از سوی پزشکیان دولت آمریکا نزدیک به ۳۰ سفارتخانه و کنسولگری خود را تعطیل می‌کند جانشین ظریف مشخص شد| محسن اسماعیلی معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور شد عارف: به هیچ رابطه خاصی با هیچ کشوری دل نبسته‌ایم نتانیاهو به شمال نوار غزه سفر کرد اظهارات متناقض ویتکاف درباره برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران رژیم صهیونیستی به مکان حضور اسیر اسرائیلی-آمریکایی حمله کرد ترامپ و سلطان عمان درباره مذاکرات هسته‌ای گفت‌و‌گو کردند ورود کمیسیون اصل ۹۰  مجلس شورای اسلامی به موضوع  توزیع اینترنتی دارو وزیر کشور: انتخابات شورا‌ها به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود بازدید معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی از انجمن دفاتر خدماتی اتباع خارجی رژیم صهیونیستی مدعی ترور فرمانده عملیات ویژه حزب الله در جنوب لبنان شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) وال استریت ژورنال: آمریکا مقابل ایران در مذاکرات عمان ظرف ۴۵ دقیقه عقب‌نشینی کرد پزشکیان: مدیریت ناترازی‌ها هوشمند و دقیق خواهد بود مشاور عراقچی به خبرسازی گروهک منافقین درباره غریب‌آبادی واکنش نشان داد اکونومیست: ترامپ با توافقی مشابه برجام مشکلی ندارد پرواز بمب‌افکن‌های آمریکا در آسمان کره و هشدار به پیونگ‌یانگ سخنگوی کرملین: آمریکا و روسیه برخلاف اروپا برای صلح در اوکراین تلاش می‌کنند عراقچی و فیدان درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا رایزنی کردند معاون ترامپ: از اروپا ناامید شدیم واکنش سخنگوی کرملین به گمانه‌زنی‌ها درباره پیشنهاد آمریکا مبنی بر انتقال ذخایر اورانیوم ایران به روسیه وزیر دفاع آمریکا: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف ۲۰ دقیقه غرق کند گاردین از مخالفت ایران با انتقال ذخایر اورانیوم خود به کشور سوم خبر داد
سرخط خبرها

نگاهی به انتقادات مقامات آمریکایی و روسی از خروج یک جانبه آمریکا از برجام

  • کد خبر: ۹۳۱۱۵
  • ۰۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۴
نگاهی به انتقادات مقامات آمریکایی و روسی از خروج یک جانبه آمریکا از برجام
خروج یک جانبه دولت پیشین آمریکا از برجام، همواره مورد انتقاد کشور‌های مختلف و حتی دموکرات‌ها در دولت کنونی آمریکا قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، در سال ۲۰۱۸ با ناقص تلقی کردن توافق هسته‌ای برجام، از آن خارج شد و با در پیش گرفتن سیاستی تحت عنوان «فشار حداکثری» تحریم‌های متعددی را تا آخرین روز‌های روی کار بودن بر ایران اعمال کرد. 

در تازه‌ترین اظهار نظر در این زمینه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، در یک کنفرانس خبری، در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات احیای برجام در وین گفت: نمی‌خواهم یک بازه زمانی برای این موضوع قائل شوم و البته اینکه زمان باقی مانده بسیار کوتاه شده است. علاوه بر این، بازیابی همه منافع برجام از طریق بازگشت به پایبندی به آن، با توسعه‌هایی که ایران هر روزه در برنامه هسته‌ای اش ایجاد می‌کند، بیش از پیش دشوار می‌شود.

وی با انتقاد از دولت دونالد ترامپ مبنی بر خروج از برجام، گفت: به دلیل یکی از بدترین تصمیمات اتخاذ شده در سیاست خارجی آمریکا در یک دهه اخیر، یعنی خروج از توافق هسته‌ای با ایران که برنامه هسته‌ای ایران را محدود کرده بود، در موقعیت فعلی قرار داریم. با خروج از آن توافق، به ما وعده داده شده بود که توافق قوی تری جایگزنش خواهد شد و در عین حال، اعمال فشار حداکثری بر ایران موجب متوقف شدن آنچه «فعالیت‌های مخرب ایران در منطقه» خوانده می‌شد، خواهد شد. مسلما ما شاهد خلاف این‌ها بوده ایم. توافق جدید و بهتری در کار نبود. درست برعکس، ایران از محدودیت‌های اعمال شده به واسطه برجام، خود را رهانده است و [به ادعای وی]اقدامات خصومت آمیزی در هر یک از کشور‌های منطقه انجام می‌دهد.

او در این راستا گفت: بنابراین، واقعیت اموری که با آن سروکار داریم این است، اما در حال کار کردن روی آن هستیم و حلش خواهیم کرد. همچنان تمایلی قوی به این موضوع داریم که ببینیم آیا می‌توان این برنامه هسته‌ای را به همان جعبه‌ای که داخلش بود بازگرداند یا نه.

بلینکن که کشورش در حال حاضر، جایگاهی در برجام ندارد و به طور یک جانبه از آن خارج شده است، در ادامه، توپ را در زمین ایران انداخت و گفت: اگر به دلیل مشارکت نکردن ایران با حسن نیت نتوانیم این کار را انجام دهیم، با جدیت به گزینه‌های دیگر روی خواهیم آورد.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین، نیز در واکنش به سخنان یک خبرنگار که با بازنشر انتقاد وزیر خارجه آمریکا از تصمیم دولت ترامپ برای خروج از برجام، گفته بود دولت بایدن تصمیم گیری اش را به نتایج مفتضحانه دولت ترامپ گره زده است، در صفحه توئیترش نوشت: تصمیم خروج از برجام مثل شلیک به یکی از پا‌های آمریکا بود. مهم نیست پای چپ بوده باشد یا پای راست.

از سویی، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در گفتگو با شبکه «راشاتودی» گفت که مذاکرات ایران و ۴+۱ در وین برای احیای برجام تا پیش از پایان سال جاری (میلادی) از سر گرفته می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->